Ogilvy Memory Foam sadelpadd

Ogilvy Memory Foam sadelpadd

Från: 2549 kr

Nollställ

Ogilvy Equestrian är väldigt uppskattade av såväl sadelutprovare som elitryttare, ridskolor, hobbyryttare, unga som gamla, i både Europa, Australien, Kanada och USA. De används under bomsadlar, bomlösa sadlar, dressyrsadlar, hoppsadlar, allroundsadlar o.s.v.
Huvudsyftet är att hjälpa sadeln till en ultimat passform, att effektivt fördela trycket, och verka stötdämpande för både häst och ryttare. Skulle sadeln tillfälligt behöva mindre justeringar kan man komplettera med ilägg fram, bak, eller både och, för att få en förhöjande effekt.
Padden har en väl tilltagen v-form för att följa hästens rygg, och innehåller en memoryfoam framtagen till just hästar, som vid ett lätt tryck kan bli millimetertunn där det är trångt, eller fylla ut där det glappar. Den är antibakteriell, och enkel att hålla ren, foamen kan plockas ut och överdraget kan tvättas i maskin, 40 grader utan sköljmedel. Dess stötdämpande effekt har även visats hjälpa ryttare med rygg/knä/nackont, samtidigt som den hjälper hästen.

Kortfattat:
Maximal andningsförmåga, fukttransporterande
Unik V-form, undviker tryck på både rygg och manke
Lätt att rengöra, kan tvättas i maskin
Antibakteriellt material
Snabbtorkande
Anti-glid material, sadeln ligger still
Överlägsen stötdämpning
Inget skav, ingen ovälkommen rörelse
Jämn tryckfördelning

Finns både med och utan fårskinn runtom.

Artikelnummer 31011294 Kategorier ,
Dela dina bilder med @stockholmshästbutik
Matcha med
Scroll to Top